El Joan, jubilat però apassionat per volar, no dubta en agafar la seva avioneta cada dijous que, com ell li diu, és “el dia d’anar a volar” i no es pot fer altra cosa que no sigui aquesta. El Jimmy, que no se’n perd cap, sempre l’acompanya.

El Jimmy (a l’esquerra) i el Joan (a la dreta), gaudint d’un vol per sobre del pantà de Rialb i del poble de Tiurana.

Com tots els dijous, el Jimmy i el Joan es troben a les nostres instal·lacions de l’Escola de Vol La Serra, preparats per començar una nova sortida. A sobre l’avioneta i amb els auriculars posats, es comencen a enlairar destí a Tiurana, un poble magnífic, situat a la comarca de la Noguera.

Tiurana és un poble amb una història d’aquelles que val la pena explicar. L’any 1999, la vila de Tiurana va haver de ser anegada i, posteriorment, enderrocada per a poder emmagatzemar els 430 Hm³ que té de capacitat el pantà de Rialb i així, poder subministrar aigua al Canal Segarra-Garrigues. Però la tenacitat dels seus veïns, encapçalada per l’Ajuntament de Tiurana, en perpetuar la seva identitat van fer possible que al 2001 es col·loqués la primera pedra del que seria el nou poble de Tiurana.

Vistes del poble de Tiurana i del pantà de Rialb des de l'aire.

Per aquesta raó, l’any 2006, es va inaugurar l’emblema de la nova Tiurana; la font d’en Christian Tobin, escultura que simbolitza per a tots l’esforç i la tenacitat d’un poble en poder veure realitzat el seu somni. Els seus veïns diuen “la mateixa aigua que ens va ofegar ens dóna vida a la nova Tiurana”.

Després de 25 minuts de vol per sobre de “la terra ferma”, arribem a dalt del poble, on s’hi troba una pista perfectament acondicionada per a que puguem aterrar. Quan ja toquem de peus a terra, caminem en direcció al poble. No ho fem massa estona perquè tot just hi ha cent metres per arribar i gaudir de les seves vistes al pantà de Rialb.

Això de volar fa entrar la gana i, com no pot ser d’una altra manera, visitem a la Maria i al Rai, una parella jove molt simpàtica, propietària del bar-restaurant Solés. Amb la panxa ben plena i després de gaudir d’una estona meravellosa al costat d’aquesta bona gent, anem a donar un tomb per la vila abans de tornar cap a casa i ens trobem amb el Foc del Pelegrí, un altre símbol de Tiurana. Els veïns del poble van decidir fer aquesta  escultura per a transmetre el calor humà de la seva gent a tots els visitants. Així doncs, parada obligatòria per a qualsevol foraster que visiti el poble!

Marxem de Tiurana amb una molt bona sensació i pensant que cada dijous pot merèixer la visita a aquesta magnífica vila i a la seva gent.

Vols visitar Tiurana i el pantà de Rialb des de l’aire?

Contacta’ns 😉