Quan érem petits els nostres pares sempre ens preguntaven què volíem ser quan fóssim grans. Uns deien metges, els altres professors i els més aventurers apostaven per professions com astronautes o bé, pilots d’avió. Des de l’Escola de Vol La Serra volem fer una crida a aquells petits somiadors que, encara que s’hagin fet grans, no han abandonat el somni de solcar els aires.

Tal com ja sabeu, estem constituïts com un club de vol, amb socis que són uns amants dels ‘ocells amb motor’ i els encanta compartir amb els altres la seva passió per volar. També, som una Escola de Vol: estem capacitats per impartir cursos i formació a aquells que vulguin iniciar-se en el pilotatge d’avions ultralleugers. A tots aquests segons, han de saber que els nostres instructors els guiaran en tot el procés de formació, per fer front a l’examen teòric i quan aquests conceptes ja estiguin assolits, començaran amb les pràctiques, pilotant ells mateixos una de les nostres avionetes, fins a arribar a enlairar-se totalment en solitari.

La sensació d’enlairar-se en solitari, com explica el nostre company Noel Ollé en aquest vídeo:


Per aquesta raó, us presentem a l’Itmar Fabregat
, de 34 anys, un dels nostres alumnes que va decidir no renunciar al seu somni i iniciar-se en el pilotatge d’avions ultralleugers. Amb el seu testimoni, us reafirmem que mai és massa tard per tocar amb la punta dels dits un somni, el de ser pilot d’avionetes:

“Les meves inquietuds en el món de l’aviació ja comencen de petit, la visió  que en tenia però, era com un plaer més en la meva vida i cap pensament de fer-ho de manera professional. Vaig plantejar-me ser pilot com unes 200 vegades: tal com ho pensava, ho deixava córrer.

Erròniament creia que el preu de ser-ho seria elevadíssim, el temari seria extens i fora del meu abast i l’esforç que em suposaria mantenir una llicència de vol, només de manera recreativa, no em permetria viure.

A l’edat de 24 anys va ser la vegada 201 que m’ho plantejava i vaig decidir que fos l’última. Desconeixia els tipus de llicències, no havia volat mai i no sabia ni per on havia de començar. Per tant, vaig preguntar-li a un conegut i em va orientar fent-me la pregunta clau: Per què vols volar? Quina és la teva finalitat?

Després d’una bona xerrada de bar, vaig decidir que el meu camí s’hauria de bifurcar cap als ULM (ultralleugers) i vora de Lleida, l’única escola que existeix és l’Escola de vol La Serra. Tal dia em vaig plantar amb el Jimmy, uns dels dos instructors que té l’escola i en aquell moment, ja em vaig enamorar del que em deia i m’explicava i; sense pensar-m’ho dues vegades, em vaig matricular.

Anava molt equivocat, no és l’esport elitista que creia, el temari és del tot assequible i més aviat fàcil i engrescador, les possibilitats i llibertat que et dóna un avió ULM són increïbles i el millor de tot, no treballes per mantenir la llicència.

Encara hi havia una cosa que m’agradava més i potser va ser la que a mi, personalment, va fer que em llancés a la piscina. Pots volar des del primer dia. Sí, sí… La pràctica i la teòrica van de la mà.

 

L'Itmar Fabregat (a la dreta) volant amb un alumne de l'Escola de Vol La Serra. Curs de pilotatge.

L’Itmar Fabregat (a la dreta) volant amb un alumne de l’Escola de Vol La Serra.

Podria dir que tot va ser molt fàcil i bonic, però no era així. La pràctica comportava una bona dosis de tensió, d’aprendre tècniques que a un li ficaven la panxa al garganxó i d’inacabables repeticions d’aterrar i enlairar-nos. Avui, mirant-ho amb perspectiva, estic convençut d’haver tingut uns instructors magnífics, pacients i que ensenyen a volar com toca, amb seguretat, tranquil·litat i decisió.

La recompensa arriba en forma de vol en solitari, el moment en què el teu instructor et veu preparat i et deixa sol amb el teu avió i et diu: Enlaira’t, desconnecta i gaudeix una estona. Aquell va ser el moment en què em vaig enamorar de l’aviació per complet i deu anys després continuo gaudint com el primer dia.

Acabo donant un consell als qui puguin estar llegint aquest escrit. De vegades, tenim prejudicis cap a esports que no coneixem, creient que són perillosos i/o arriscats, o simplement no els hem provat mai o ens queden lluny. Aquí ho tenim a l’abast, ben a prop i amb la possibilitat de poder provar-ho. L’Escola de Vol ofereix ser pilot per un dia, una iniciació al vol per treure dubtes i gaudir per uns instants del que ens espera si acabem endinsant-nos en aquest meravellós món.”

INFORMACIÓ IMPORTANT PER AL CURS:

  • Des de 1800€ + IVA (Disponible el pagament fraccionat en 3 mesos).
  • Classes teòriques (Presencials i videoconferències).
  • Inclou llibre teòric.
  • 10 hores de pràctiques (Classes de 20-30 minuts de durada).
  • Inscripció com a soci al Club Aeri de Mollerussa.
  • Inscripció durant 1 any a la plataforma ULM Academy.


Si et vols treure l’espineta que tens clavada des de fa temps,
contacta’ns. Nosaltres t’ajudarem a fer el teu somni realitat.

606 45 30 01 – Jimmy Capell (Instructor de vol)