No és com penses d’entrada, el somni de ser pilot no l’has de llençar a la brossa!

En el següent post al blog us detallarem tots els passos que heu de seguir per poder tenir la vostra llicència d’ultralleuger (ULM), així com els preus.

Si de petit imaginaves solcar el cel amb una avioneta conduïda per tu, només has de seguir els passos que et detallem aquí sota.

 • Contactar amb nosaltres

Sí, et volem conèixer! Volem saber de tu, què et mou a fer el curs i com no, també ens volem presentar. Si vols, pots venir a les instal·lacions de l’Escola de Vol La Serra per a veure tots els espais de què disposem.

Volem que sapigueu que des del primer dia que s’arriba al camp es comença a volar. Sabem que és el què us apassiona i per això no volem que deixeu d’experimentar-ho.

 • Certificat Mèdic Aeronàutic

Per tal de començar a ser alumne de l’Escola de Vol La Serra, primer hem de comprovar que el teu estat físic és òptim (visual, auditiu, psicotècnic…), amb el Certificat Mèdic Aeronàutic*, similar al del carnet de conduir. Després d’obtenir aquest certificat, ja podeu començar a formar part de l’alumnat de l’Escola de Vol La Serra, amb la seva targeta corresponent.

*Aquí trobareu la informació dels centres a Catalunya per obtenir aquest certificat.

 • Comencem les classes teòriques!

Després d’obtenir formalment el Certificat Mèdic Aeronàutic és hora de començar les classes teòriques i posteriorment, les pràctiques.

No us preocupeu per la vostra flexibilitat i/o disponibilitat perquè adaptem els horaris de classes als nostres alumnes.

Les classes teòriques acostumem a fer-les per les tardes, de 19 a 21 hores; però sempre adaptant-nos a les necessitat dels nostres alumnes.

A l’Escola de Vol La Serra la teòrica i la pràctica van de la mà. Som conscients que és un hobbie i el que voleu és volar tot el què es pugui. D’aquesta manera, des del primer dia realitzarem classes teòriques a sobre de l’avioneta perquè estem convençuts que si ho experimentes, te’n recordes més bé.

Quan els nostres instructors consideren que l’alumne està preparat per enfrontar-se a l’examen teòric (normalment amb una mitjana de 2 mesos de preparació), s’hi presentarà. Actualment, existeixen 3 convocatòries durant l’any (febrer, juny i octubre), l’examen es realitza a Sabadell i sempre en dijous al matí.

 • Continuem amb les pràctiques!

Després que l’alumne superi l’examen teòric, ja podrà començar a volar al comandament de l’avioneta.

En el cas de les pràctiques, podem volar gairebé tots els dies de la setmana, encara que és aconsellable fer-ho pels matins, aprofitant la bona meteorologia; molt important a l’hora de volar (llegeix el post al blog en què parlem de com ens afecta el temps).

Aquestes classes tenen una durada d’entre 20 i 40 minuts. Com a mitjana, podem dir que són necessàries unes 25-30 hores per estar preparat i presentar-se a l’examen pràctic.

 • L’examen pràctic

Després de fer les classes pràctiques, totalment guiades pels nostres instructors, és hora d’examinar-se. L’examen pràctic es fa al nostre camp de vol, on ve un examinador, sempre acordant les dates entre els alumnes i l’examinador i sempre serà pels matins.

 • És hora de volar en solitari

Amb el carnet d’ultralleuger a la butxaca, és hora de volar en solitari.

Som dels què creiem que una imatge (o un vídeo) val més que mil paraules i per això us deixem el testimoni del Noel, un dels alumnes que han passat per l’Escola de Vol La Serra:

 • Els preus i què inclou.

CURS BÀSIC: 2178(IVA inclòs). A pagar en 3 mesos.
Inclou:

 • Llibre teòric. “Piloto de Avión Ultraligero Motorizado (ULM)-Guía de Referencia”. www.emchtechbooks.com
 • Classes i curs teòric (presencials i videoconferència).
 • 10 hores de pràctiques.
 • Inscripció com a soci al Club Aeri de Mollerussa.

Recordeu que la pràctica i la teòrica van de la mà. Des del primer dia, part de les classes teòriques es donen durant el vol, ja que som dels què pensem que una imatge val més que mil paraules i que l’experiència és un grau!

També comptem amb PACKS de 10 hores de pràctiques amb un preu de 1.350€que es cobren fraccionades en dos mesos.

T’ha quedat alguna pregunta pendent? Contacta’ns. Nosaltres t’ajudarem a fer el teu somni realitat.

606 45 30 01 – Jimmy Capell (Instructor de vol)