En anteriors articles al nostre blog us hem parlar de les diferents rutes de què disposem a l’Escola de Vol La Serra (Mollerussa, Lleida) per a fer una iniciació al vol en avioneta o, també anomenat, ultralleuger (ULM). Però, no us hem explicat que si us interessa fer una ruta alternativa, nosaltres parem l’orella i estem oberts a escoltar noves propostes.

Per aquesta raó, en el següent article serem nosaltres qui us deixarem anar dues coses per veure des de l’aire a la província de Lleida. “Al tanto”, que una d’elles només la podem gaudir en aquesta època de l’any, a la primavera!

Sí, ens referim a la floració dels arbres fruiters i és que d’això en tenim a dojo per les nostres contrades! Arriba el bon temps i els arbres es desperten i es vesteixen amb les seves millors gales, les flors, que més endavant es convertiran en fruita dolça, característica de la nostra zona i evidentment, boníssima.

Un dels llocs predilectes per observar aquest mar de flors és la localitat d’Aitona, situada al baix segrià i a la que hi podem anar volant.

A més a més, des de l’ajuntament d’aquesta localitat, fa uns quants anys que han engegat un projecte d’àmbit turístic que s’anomena Fruiturisme o Aitona en flor, concretament quan parlem de la floració dels arbres. Aquesta iniciativa ha estat capaç de potenciar les visites als camps d’arbres fruiters d’Aitona durant l’esclat de la flor, fent dels arbres fruiters un reclam turístic per a passejar entre ells i meravellar-se de la màgia que desprèn el paisatge que tenim davant dels nostres ulls. A més a més, de donar valor a la pagesia i a la fruita dolça que després sortirà de la pol·linització d’aquestes flors.

 


L’altra opció que us proposem és la
visita aèria de la ciutat de Lleida, però sobretot de la catedral de la Seu Vella i del riu Segre, que travessa la ciutat i com diuen al Delta de l’Ebre: ‘Lo riu és vida!’.

El Turó de la Seu Vella, proclamat monument favorit dels catalans aquest últim any. Situat en un lloc realment privilegiat i al bell mig de la ciutat de Lleida, s’alça el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella.

 


Aquest espai, està configurat per diversos edificis: la Seu Vella o catedral antiga de Lleida, el Castell del Rei o La Suda, la fortificació militar que envolta el turó i diverses restes arqueològiques. Tots aquests llocs que conformen el Turó de La Seu Vella, els podrem gaudir d’una forma màgica i diferent en tot el seu total, però el que ho fa més diferent i únic és que serà a sobre d’una avioneta del Club de Vol La Serra.

A banda del magnífic Turó de la Seu Vella que corona la ciutat de Lleida, podrem encisar-nos del pas del riu Segre i de la seva ribera, fent de columna vertebral de la capital de la província. Sobrevolarem i resseguirem el camí que fa entremig de la ciutat. T’hi apuntes?

T’ha cridat l’atenció alguna de les rutes que et proposem? O t’ha quedat alguna pregunta per fer?

Contacta’ns i t’explicarem com has de fer-ho per reservar un vol en avioneta a l’Escola de Vol La Serra!

606 45 30 01 – Jimmy Capell (Instructor de vol)