El passat diumenge, dia 24 de setembre, es va celebrar a Mollerussa el Posa’t La Gorra, un acte organitzat per l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) de Lleida. Nosaltres no ens ho podíem perdre i vam decidir col·laborar amb ells, regalant-los-hi una experiència que de ben segur no oblidaran. Tretze nens i nenes, d’entre 7 i 15 anys,  van poder gaudir d’un vol a sobre d’un ultralleuger, sobrevolant el Pla d’Urgell i els seus voltants.

Tot col·laborant L’Escola de Vol La Serra i el Club de Vol, en Jimmy,  en Salvador, en Carlos, en Joan i en Sisco van ser els encarregats d’apropar-los una mica més al cel i estar a tocar dels núvols, volar com ocells i gaudir d’unes vistes impressionants.

imatge 1

A les 9.30 del matí, ens vam trobar amb els nens i les nenes, representants d’AFANOC i familiars a les instal·lacions de La Serra de Mollerussa. Allí, els hi vam ensenyar les avionetes, el camp, les pistes i el funcionament dels avions, mentre els hi explicàvem, ells feien una cara de bocabadats… Amb el motor parat, els nens i nenes, protagonistes del moment, no deixaven de pujar-hi, de preguntar-nos per què servien tants botons i de fer-se fotos amb unes rialles que se’ls hi dibuixaven d’orella a orella.

imatge 2

Motors en marxa i un pilot per cada avioneta van anar pujant, un per un, per sentir a la seva pell l’adrenalina d’enlairar-se cap al cel.

Cada un dels nens i nenes va poder gaudir d’un vol per sobre de tot el Pla d’Urgell, amb la immensitat dels camps de blat de moro a punt de ser recol·lectats, dels arbres fruiters sense fruita (permeteu la redundància) o dels camps d’alfals ben verds en aquesta època de l’any. Durant els 25 minuts de vol, també vam poder sobrevolar l’Estany d’Ivars i Vila-sana o els Vilars d’Arbeca, paratges magnífics de les Terres de Ponent. Fins i tot, vam anar fins al terme de Tornabous i de La Fuliola, ja que un dels menuts era d’allí i li feia molta il·lusió veure casa seva des d’una altra perspectiva.

Vam estar rient, parlant i volant fins a les 11.30 del matí, que ja era hora de tancar les avionetes i dirigir-nos al Parc Municipal de Mollerussa per poder assistir a l’acte de Posa’t La Gorra que s’iniciava a les 12. Allà, vam ser espectadors i participants d’una jornada plena de somriures, solidaritat i ganes de viure.

imatge 3

Per nosaltres va ser una jornada d’allò més meravellosa. Vam estar molt contents de treballar amb canalla, perquè són molt curiosos i molt agraïts, fan que siguis un heroi fent el que més t’agrada: volar i fer viure experiències. Una de les millors experiències que, de ben segur, ni ells ni nosaltres oblidarem. En definitiva, vam gaudir com a nens.

Des de l’Escola de Vol La Serra volem donar les gràcies a tots els nens i nenes que hi varen participar, als que no i els hi hagués agradat ser-hi, a les famílies per ser tan agraïts i a l’AFANOC per tota la feina que fan dia rere dia, que sense ells, això no hagués estat possible. Gràcies per deixar-nos compartir aquests moments.