Sí, així és, el vol d’iniciació per la plana de Lleida és un dels que més èxit té. Són uns quants els que es decideixen a provar un vol en avioneta, i què millor que fer-ho acompanyat dels nostres instructors, amb un bon grapat d’anys d’experiència ‘al mando’ dels nostres ultralleugers.

Aquesta activitat consisteix en una iniciació al vol de 30 minuts en avioneta; on primerament, l’instructor us farà una petita explicació de tota la part tècnica de l’enlairament, vol i aterratge de l’avioneta. Tot això perquè (tal i com explicàvem en un article anterior), si saps com funciona, et sents més segur i n’aprens (que és molt important!). A partir d’aquí ens cordem el cinturó, agafem velocitat per la pista d’enlairament de La Serra (Mollerussa) i directes cap al cel.

Primerament, el passatger és el que decideix què visitar: si el qui gaudeix d’aquesta experiència és d’un poble relativament a prop de Mollerussa (Pla d’Urgell) anirem cap allà i el sobrevolarem; per veure on vius a vista d’ocell!

Després anirem cap a l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, un paratge natural al Pla d’Urgell i que es tracta de l’estany amb més superfície de Catalunya (més gran que el de Banyoles en 126 ha!). L’any 1951 i en contra de la voluntat popular, es va decidir que es dessecaria per tal d’aconseguir més terrenys de conreu. Tot i així, després de 40 anys dessecat, a principis dels 90 es van iniciar els tràmits per a la seva recuperació, completant l’emplenament al 2009, quan es va obrir al públic (rebent 50.000 visitants aquell any) i la gent de la zona va poder tornar a gaudir-lo.

Foto Estany d'Ivars i Vila-sana | Lleida

Font: Marta Baró.

Deixant l’Estany d’Ivars i Vila-Sana enrere, ens dirigirem cap al Circuit de Motocross de Bellpuig on, amb l’alçada, podrem veure tots els revolts que es marquen al terreny. Aquest circuit és un dels millors d’europa, on la temporada passada va albergar la final del mundial d’aquesta disciplina.

Foto Moto Circuit Mx Montperler Bellpuig | Lleida

Font: Facebook Circuit Mx Montperler Bellpuig

I per empapar-nos encara més de cultura, ens posarem direcció a Arbeca i sobrevolarem el jaciment arqueològic de la Fortalesa dels Vilars, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1998 i única en el món iber català, que va estar habitada ininterrompudament durant quatre cents anys. Els seus constructors pertanyien al grup cultural dels camps d’urnes (pertanyent a la part final del període de l’edat de bronze), anomenats així per la costum d’incinerar i enterrar en recipients de ceràmica les cendres dels seus morts. Dos-cents anys més tard de la seva creació i en contacte amb altres cultures mediterrànies, els habitats dels Vilars van viure un procés d’iberització, convertint-se en el poble anomenat pels antics escriptors com els ilergetes.

Foto Vilars Arbeca | Lleida

Font: Facebook Fortalesa dels Vilars d’Arbeca

La ruta ja va arribant a la seva fi i tornem cap a les nostres instal·lacions de l’Escola de Vol per iniciar l’aterratge. Una maniobra molt senzilla, on ens anirem apropant poc a poc al terra i sentirem un lleuger sotrac al final (no heu de patir per això, no fa gens de por!) que voldrà dir que les rodes de l’ultralleuger ja toquen la terra ferma.

Així que, si d’aquesta fantàstica experiència voleu gaudir, només ens ho heu de dir!

606 45 30 01 – Jimmy Capell (Instructor de Vol)

Informació d’interès:

  • Els nens i les nenes poden gaudir d’aquesta experiència sempre i quan medeixin com a mínim 1,20 metres d’alçada.
  • Els 30 minuts contemplen l’enlairament, el vol i l’aterratge de l’avioneta.
  • Si us atreviu, també us deixarem pilotar l’ultralleuger durant el vol (ja veureu que és molt fàcil!).
  • Comptem amb altres rutes (per la Vall d’Àger, Camarasa, Congost de Mont-Rebei…), de diferent durada i preu .
  • Regala experiències, regala una iniciació al vol amb avioneta! – Xec regal de l’Escola de Vol La Serra.

Contacteu-nos si us interessa saber-ne més informació!