Estareu d’acord amb nosaltres que el Congost de Mont-Rebei és una de les zones més maques de la província de Lleida. Per això us volem portar fins allà per ensenyar-vos-ho des de dalt, volar des d’una avioneta i durant 60 minuts de duració del vol.

L’activitat és tota una experiència que no s’oblida fàcilment. Qui ha tingut mai l’oportunitat de sobrevolar un paratge natural i meravellós com són el Congost de Mont-Rebei, la Vall d’Àger i el Montsec? Molts dels qui us llegiu aquest article direu que no, però ja sabeu que mai us heu de quedar amb un NO com a resposta, perquè nosaltres us donem el SÍ.

Arribareu a les nostres instal·lacions de La Serra, a Mollerussa, emocionats i amb ganes de pujar a l’ultralleuger (us assegurem que aquesta emoció no us marxarà ni dies després de volar amb nosaltres).

Abans que res, dieu-nos d’on sou perquè si la vostra localitat està a prop de Lleida, Mollerussa, Balaguer (…) hi passarem per sobre per visitar-lo a vista d’ocell.

Pujarem a l’ultralleuger i després de donar-vos unes quantes indicacions, ens enlairem des de l’Escola de Vol direcció al pantà de Camarasa, que com ja vam referenciar a l’anterior article és un dels embassaments més importants de les terres de Lleida.  

Tot seguit, anirem a visitar la Vall d’Àger des de l’aire. Àger és un poble situat a la falda de la serralada del Montsec i delimitat físicament per la Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana. A Àger és on hi trobem el Parc Astronòmic del Montsec, un espai d’investigació molt potent a Catalunya i arreu del món, ja que el cel d’aquesta zona de La Noguera és dels més estrellats de Catalunya i per tant, el millor per l’observació del cel.

Font: Facebook Parc Astronòmic del Montsec.

A la serra del Montsec, un dels punts preferits per uns altres que també els hi agrada estar entre núvols: els parapentistes. Aquesta serralada és un punt de trobada d’amants del vol sense motor, ja que ofereix unes condicions magnífiques per la pràctica de vol amb parapent o ala delta.

Les corrents d’aire calent o la seva orientació al sud són alguns dels atributs d’aquesta serra, que la converteix en un espai idoni per volar i on s’hi donen grans cites professionals en el món del parapent, com el campionat d’Espanya, campionats d’Europa d’ala delta i fins i tot 3 proves del campionat del món de parapent.

Font: Facebook Àger Aventura’t.

Deixant aquesta vall i serralada al darrere, ens dirigim cap al paratge natural del Congost de Mont-rebei, un territori verge d’unes 600 hectàrees (es diu aviat!) que, amb el pas del riu Noguera Ribagorçana, fa de frontera natural entre Catalunya i Aragó. També és un dels pocs congosts verges de Catalunya i que es pot visitar a peu, navegant amb caiac, amb barca, a peu o amb nosaltres des de l’aire! És un dels llocs més espectaculars de la província de Lleida i que val molt la pena visitar-lo: pels seus colors durant totes les èpoques de l’any, per la immensitat de les parets verticals, pels voltors que hi sobrevolen i per el color turquesa de l’aigua.

Congost de Mont-Rebei. Font: Marta Baró.

Després de sobrevolar el aquest magnífic espai natural, tornarem cap a l’Escola de Vol La Serra, agafant una ruta alternativa per gaudir de la tonalitat de colors que aquesta estació de l’any, la tardor, marca al paisatge lleidatà. Per alternar la ruta d’anada, passarem per sobre del Pantà de Canelles, el pantà més gran de Catalunya que comparteix les seves aigües amb les del Congost de Mont-Rebei.

L’ermita de la Pertusa i l’embassament de Canelles. Font: La Vanguardia.

El dia que vingueu a gaudir d’aquesta ruta, serà dia de molta aigua perquè passarem a visitar també l’embassament de Santa Anna, una presa situada entre Aragó i Catalunya, compartint les províncies d’Osca i Lleida.

Després d’aquesta hora tan intensa i viatgera, tornarem cap a les instal·lacions de l’Escola de Vol perquè pugueu tornar a tocar de peus a terra!

Què… t’animes a gaudir d’una experiència brutal en avioneta? No t’ho pensis més!
606 45 30 01 – Jimmy Capell (Instructor de Vol)

INFORMACIÓ D’INTERÈS

  • Els nens i les nenes poden gaudir d’aquesta experiència sempre i quan medeixin com a mínim 1,20 metres d’alçada.
  • Els 60 minuts de vol contemplen l’enlairament, el vol i l’aterratge de l’avioneta.
  • Si us atreviu, també us deixarem pilotar l’ultralleger durant 45 minuts aproximadament (ja veureu que és molt fàcil).
  • El PREU és de 150€ i inclou fotos que es faran durant el vol.
  • Comptem amb altres rutes (per Camarasa, Balaguer, Lleida, plana de Lleida…) de diferent durada i preu .
  • Regala experiències, regala una iniciació al vol amb avioneta! – Disponible el xec regal de l’Escola de Vol La Serra.

Davant de qualsevol dubte o sol·licitud de reserva, contacteu-nos!